CE ESTE WHITE WEEK? - BATORI ȘTEFANIA

 'White Week este o campanie caritabilă  a studenţilor asociaţiei ESTIEM MUREŞ, care se desfaşoară în ultima săptămană a lunii noiembrie. 

"Transformă Black Friday în White Week și fii alături de copii nevoiași!"

    Acesta este sloganul nostru, iar această campanie are ca scop colectarea de cărţi, jucării şi rechizite, care mai apoi sunt donate, pe parcursul lunii decembrie copiilor din centre de plasament şi celor care fac parte din familii defavorizate.
    Ediția 2016 s-a bucurat de  un real succes în rândul oamenilor de bine. Pe parcursul lunii decembrie donaţiile au fost distribuite celor nevoiaşi. O parte din obiectele de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării şi dulciuri au fost donate unor case de tip familial aparţinând Fundaţiei Loc, o altă parte Preventoriului TBC, Centrului de zi “Rozmarin”, femeilor și copiilor de la Centrul de Protecţie al martorilor din cauze de violenţă în familie. Cea mai mare parte a donaţiilor au ajuns la cei peste 120 de copii aflaţi în grija măicuţelor de la aşezământul Dumbrava din judeţul Alba. 


In 2017 acțiunea noastră a fost susținută de Compania Hirschmann România, iar partenerii acestui proiect au fost: Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureș, Clubul Presei, Compania AQUASERV, Liceul Vocațional de Arte, Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, Școala Gimnazială Dacia, Gimnaziul Romulus Guga, Sindicatul “Pro Educația” al salariaților din Universitatea Petru Maior din Tîrgu Mureș, Siguranța Mureșenilor, Radio Tîrgu Mureș. Și dacă ediţia de anul trecut a reuşit să mobilizeze foarte multă lume, anul acesta așteptările nostre au fost depășite. Suntem copleșiți și impresionați de donațiile colectate. Pană la data redactării acestui articol, am reușit să bucurăm peste 500 de copii.     Am donat la Preventoriul TBC, la Centrul de zi Rozmarin, la Gradinița nr. 19 din Beșa, la casa familială din Lăzarea județul Harghita, în satul Vaideiu, unde o doamnă a reușit să acrediteze o școală făcută din barăci metalice, la 3 case familiale din Reghin, și bebelușilor abandonați la Pediatria din Luduș. În spatele acestor donați stă multă muncă, dar și bucuria că am făcut fapte bune, că suntem uniți. Ajutând pe alții ne ajutăm pe noi!"

  Batori Ștefania

 Ștefania în ziua colectării donațiilor

Ștefania și două surori gemene de la Școala din sat Vaideiu

Grupa mijlocie de la Centrul de Zi Rozmarin

Radu Batori (fratele geamăn al Ștefaniei) în cadrul acțiunii White Week

ESTIEM-erii față în față cu copii

O clasă mai fericită.

0 Comments