GÂNDURI DUPĂ WHITE WEEK

      "White week. Un titlu de activitate care duce cu gândul într-o grămadă de direcții, însă fiecare direcție este puternic luminată de dorința și bunăvoința oamenilor de a dărui. De a dărui din suflet și pentru suflet.

    Ei bine, în cadrul evenimentului “White week” săptămâna în care noi, membrii ESTIEM LG Tg Mureș, am ales să adunăm din surse proprii sau surse care au fost dornice de a ajuta, mormane de jucării, rechizite, ghiozdane, animăluțe de pluș, urmând a fi împărțite copilașilor care au cu adevărat nevoie de ele.

    Pentru mine White Week a reprezentat o săptămână plină de lumină, căldură și bunătate, un moment de gândire aprofundată asupra situațiilor sociale pe care le dețin mulți copilași în comparație cu noi, cei care am pus mână de la mână și am reușit să construim ceva frumos pentru ei.

    Până și momentele de pregătire au însemnat o bucurie pentru noi, am stat cu rândul în sediul nostru pentru a colecta jucării, le-am sortat, le-am depozitat pe categorii, am căutat familii sau centre sociale nevoiașe, toate aceste activități ajutând la un minim de apropiere între noi.


    

    Apoi am pornit spre locațiile noastre. Eu am avut plăcerea să particip la un centru de copilași sărmani dar atât de frumoși și de plini de viață! Aceștia ne-au întâmpinat în primele momente cu o serie de colinde în modul în care ei o știau face, atât singuri cât și ajutați de doamnele învățătoare, însă erau foarte mulți iar bucuria se putea citi pe fața lor.

    Când au terminat de colindat, așteptau nerăbdători o reacție din partea noastră, cât și cadouri. I-am chemat pe fiecare pe rând în față, pentru a primi o jucărie, am făcut poze cu ei, i-am urmărit bucurându-se de lucruri simple, lucruri care pentru noi nu însemnau mare lucru. Atunci am realizat că așteptările noastre sunt mult peste ce și-ar putea dori sau imagina ei vreodată. Îmi amintesc și acum una dintre fetițele alături de care am făcut o poză. Am întrebat-o ce își dorește de la Moș Crăciun, iar singurele lucruri pe care și le dorea erau bomboane. Și era fericită. Fericirea ei și a celorlalți copii din încăpere mi-au indus o liniște sufletească care nu ar putea fi egalată de lucruri materiale. Am fost fericită pentru că împreună cu membrii ESTIEM am reușit să aducem bucurie în atâtea suflete nevinovate.

    Așadar, White Week pentru mine a fost o experiență nemaipomenită în urma căreia am rămas atât cu amintiri, cât și cu sentimente de împlinire. Faptele bune nu se epuizează niciodată, tot ce avem nevoie este de bunăvoință și oameni care să te susțină în ceea ce faci."

Cristea Patricia



0 Comments