INGINER PENTRU O ZI

    Facultatea de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și Asociația ESTIEM au organizat miercuri, 24 aprilie 2019, un eveniment intitulat „Inginer pentru o zi”, adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a.

    În cadrul acestui eveniment, studenți din cadrul Facultății de Inginerie s-au oferit voluntari pentru a-i primi cu căldura pe elevi, explicandu-le cu ce se ocupă domeniile inginerești, urmând a-i îndruma prin incinta facultății, prezentandu-le laboratoarele facultății, experimente și materiale revoluționare, dar totodată și oferta educațională pe care Facultatea de Inginerie o pune la dispoziția celor care vor sa să devină ingineri.

    Dintre activitățile realizate menționăm: proiectarea unei piese în Inventor, prelucrarea pe imprimante 3D și prezentarea principiului de funcționare al acesteia, realizarea unei operații de laminare. De asemenea, elevii au putut vedea materiale inteligente cu memoria formei, standuri specifice automaticiii, Mașinile Unelte cu Comandă Numerică și au testat pneumobilele construite de studenți pentru concursuri internaționale.

    La finalul turului, elevii doritori au fost rugați de către studenți să scrie pe o foaie ce li s-a părut interesant din cadrul turului și de ce. Răspunsurile elevilor:

    “În vizită la UMFST, cele mai importante pentru mine fost prezentările făcute de studenții de la Automatică și Informatică Aplicată. Per total a fost o experiență interesantă și frumoasă, mi-au plăcut laboratoarele, studenții, cât și profesorii.”

– Pasztor Antonio

“Cel mai interesant mi s-au părut imprimantele de la Departamentul de Inginerie Economică, laboratoarele de la mecanică și modul în care s-au prezentat. Mă bucur că am putut fi aici.”

– Boitoș Cristina

“Materiile de la UMFST sunt interesante, pline de informații utile. Cel mai mult mi-au plăcut laboratoarele cu acele mașinării și aparate conectate între ele pentru a creea ceva nou.”

– Ciumaș Andrei

“Cel mai mult mi-a plăcut la Departamentul de Inginerie Economică. Acesta este domeniul pe care doresc să îl urmez.”

– Bodan Raluca

0 Comments