LEAN MANAGEMENT HIRSCHMANN

    Fiind student la Facultatea de Inginerie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, am avut ocazia și dorința de a participa la evenimentul intitulat
„Practical Approach în Lean Management”, oferit de către Hirschmann Automotive.

    În decursul acestui eveniment moderatorul Sebastian Cândea, fost student al Facultății de Inginerie din cadrul fostei Universități „Petru Maior”, a vorbit despre experiența sa de viață și despre experiențele avute la diferite locuri de muncă, despre modul în care funcționează compania, oportunitățile pe care le au persoanele care aleg să facă parte din „echipajul căpitanului”, despre dreptul lor de a-și exprima liber opiniile, fiind recompensați cu mici „comori”. Pe parcursul meeting-ului cu domnul Cândea ne-am regăsit fiecare în vorbele acestuia care a urmat aceleași studii tehnice.

    În urma prezentării am învățat lucruri interesante, cum ar fi remedierea celor mai frecvente greșeli dintr-o firmă, ceea ce este folositor în momentul în care „vasul se lovește de un iceberg, ca acesta să nu se scufunde”.

    Managementul Lean înseamnă management prin PDCA (Plan-Do-Check-Act), metodaă ștințifică, iar știința înseamnă multă muncă.
    Managementul permisiv, Iaissez-faire se mulțumește cu delegarea și stabilirea obiectivelor, în esență spunând: „nu mă interesează cum o faci, atâta timp cât ai rezultate”. În contrast, managerul Lean dorește să înțeleagă cum vei obține rezultatele spunând: “vreau să știu cum gândești, spune-mi care îți sunt planurile”. El devine mentorul unui angajat care învață să rezolve probleme.
    Taiichi Ohno, pionierul Sistemului de producție Toyota, a fost cel mai aprig combatant al risip- ei existente în procesele interne.

El a definit 7 tipuri de risipă (Muda):

1. SUPRAPRODUCȚIE

2. STOCURI

3. TRANSPORT

4. AȘTEPTARE

5. REFACERI, REBUTURI

6. MIȘCARE

7. SUPRAPROCESARE

    Personal, aș mai participa la workshop-uri organizate de ESTIEM pentru dezvoltarea personală, pentru a acumula informații și de asemenea, pentru a cunoaște persoane care ne pot îndruma în diferite domenii.

0 Comments