COUNCIL MEETING

 






Council Meeting este probabil evenimentul cu cea mai mare participare dintre toate evenimentele internaționale ESTIEM. Este o adunare care are ca scop punerea în temă a tuturor grupurilor locale asociate cu organizația europeană, dar servește și ca un bun mijloc de interacțiune la nivel european.

  De ce este nevoie de această întâlnire la scară largă? Sunt mai multe posibilile răspunsuri. E o modalitatea foarte bună de a verifica ce s-a întâmplat pe parcursul unui an (există două CM-uri, unul axat pe partea administrativă, cel de toamnă, și unul mai axat pe evenimente, cel din primăvară) și de a avea o privire în ansamblu față de ceea ce s-a petrecut, și ce urmează a se petrece.

Evenimentul se desfășoară pe o perioadă, de regulă, de aproximativ 4-5 zile, fiind compus din General Assembly – adunare generală în care se discută chestiuni ESTIEM care sunt importante pentru fiecare grup local, din activități de tip workshop – care variază între întâlniri cu companii, discuții cu alte grupuri locale și chiar și discuții cu membrii Alumni (cei care au terminat facultatea), dar și din activități de tip Night Activities – pentru că toată lumea are nevoie să se distreze după o zi lungă și productivă.

Ediția din această toamnă a avut ca scop principal orientarea ESTIEM-ului în ceea ce privește situația actuală. ESTIEM fiind o organizație compusă în mare parte din evenimente internaționale ce necesită călătorii, a fost afectat destul de serios. 

Fiind o entitate mare, este nevoie de o conducere, iar această conducere s-a prezentat în cadrul acestui eveniment, ca și persoane, ca și intenții, ca și motivație, motivație de a trece cu bine peste situația actuală și a ținti mai sus ca niciodată.

Oamenii aceștia au pus cap la cap tot ce au realizat până acum, strategii, buget, evenimente, idei de evenimente, noi traineri relații cu companii, și aceasta a constituit principalul subiect de discuție în ceea ce privește acest Council Meeting, subiect important pentru fiecare grup local în parte. Și au făcut o treabă grozavă din asta. Ceea ce m-a fascinat a fost fluiditatea evenimentului, facilitat de o singură persoană care indica cine când și cât trebuie să vorbească, pentru a respecta agenda impusă și a fi totodată destul de informativă fiecare discuție în parte.

Perspectiva lui Ștefan Nagy

0 Comments